Пуснаха под домашен арест полицая, извършил въоръжен обир на казино в Перник

DenNews.bg
20.02.2020
размер на текста:

Състав на Окръжен съд - Перник е изменил мярката за неотклонение „задържане под стража“ в по-лека „домашен арест“ спрямо В.О., обвинен от Районна прокуратура – Перник за извършен от него въоръжен обир (престъпление по чл. 198, ал.1 от НК). В мотивите си съдът е посочил единствено оказваното съдействие от обвиняемия в хода на разследването до настоящия момент.

Припомняме че, досъдебното производство по случая е било образувано след като на 07.02.2020 г., от игрална зала на пл. „Кракра Пернишки“ в гр. Перник, били отнети чужди движими вещи – парична сума в размер на 2000 лева, чанта, ключове - секретни и за игрални машини. Извършителят на грабежа употребил сила като издърпал чанта от служител на фирмата и заплашване – насочил пистолет и отправил реплика „Не мърдай, ще те застрелям!“ Предметът на престъплението е собственост на търговското дружество.

В хода на разследването са били събрани достатъчни доказателства за авторството на престъпното деяние от В.О., който е служител към РУ на МВР гр. Радомир. Три дни по-късно мъжът е бил задържан от органите на реда и привлечен в качеството на обвиняем.

Впоследствие Районна прокуратура – Перник внесе  в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия О. Аргументите на обвинението бяха свързани с това, че поради установена реална опасност същият може да се укрие и/или да извърши друго престъпление, са били приети от съда и искането е уважено.

На свой ред защитата на обвиняемия обжалва така определената от съда мярка за неотклонение, като въззивният съд я е променил в по-лека.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети