Масовият убиец от Германия е крайнодесен фанатик

DenNews.bg
20.02.2020
размер на текста:

Мъжът, извършил нападения срещу два бара в Германия снощи, е оставил писмо, в което е признал деянието си и е изразил крайнодесни възгледи. Това съобщи в. "Билд", без да цитира източник.
Предполагаемият извършител, който беше намерен мъртъв в дома си, преди няколко дни е публикувал видеопослание в YouTube, в него на добър английски той се е обърнал към американците с твърдението, че в САЩ има подземни военни съоръжения, в които деца са малтретирани и убивани. "Там дяволът е на почит. Американските граждани трябва да се събудят и "да се бият сега", казва още мъжът във видеото, което вече е свалено от платформата. В него няма никакъв намек за предстоящ акт на насилие в Германия.

"Специалните части на полицията намериха там и други тяло. Разследването продължава. За момента няма данни за други извършители", написа в "Туитър" полицията на провинция Хесен, цитирана от Франс прес.
Следователи са открили колата на извършителя, в която е имало боеприпаси и пълнители. Заподозреният е имал разрешително за лов и е германски гражданин, съобщават местни медии.
Кметът на Ханау заяви, че едва ли би могъл да си представи по-ужасна вечер от миналата.

"Бе ужасна вечер, която със сигурност ще ни ангажира съзнанието дълго време и ще ни остави тъжни спомени", каза Клаус Камински, цитиран от в. "Билд".
Той не даде никакви подробности и не каза какви може да са мотивите за нападенията, извършени в центъра и в западен квартал на Ханау.
По последни данни 10 души са убити, а петима са ранени при нападенията.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети