Кольо Илиев остава на свобода, има 10 дни да внесе 10 000 лв. парична гаранция

DenNews.bg
17.02.2020
размер на текста:

Тричленен състав на Окръжен съд-Кюстендил отхвърли протеста на Дупнишката прокуратура, с когото се искаше налагане на постоянен арест на собственика на фирмата за вторични суровини „Феникс Дупница“ Кольо Илиев.
Окръжен съд потвърди взетата от Районен съд-Дупница мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 10 000 лв.
Илиев има 10- дневен срок за внасяне на паричната гаранция, считано от днес. При непредставянето й в посочения срок, съдът може да вземе на подсъдимия по-тежка мярка за неотклонение.
В мотивите на съда за отхвърляне искането на прокуратурата се сочи, че е налице обосновано подозрение за съпричастност на Кольо Илиев към престъплението, за което е привлечен като обвиняем, но съдът приема, че не са налице опасностите – да се укрие или да извърши друго престъпление.
Определението е окончателно и не подлежи и на обжалване и протест.
Кольо Илиев е привлечен като обвиняем по досъдебно производство, за това че от неустановена дата до 05.02.2020 година, в землището на град Дупница е управлявал отпадъци от разнородни материали, с неустановен към момента вид и произход, не по установения ред и с това е създадена опасност за живота и здравето на другиго или са причинени немаловажни вреди на околната среда - престъпление по чл. 353б, ал.1 от НК.

Припомняме, че срещу него се води досъдебно производство и за пожара, нанесъл значителни щети на моста на магистрала „Струма“ през август м.г.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети