Бурята Денис взе три жертви във Великобритания

DenNews.bg
17.02.2020
размер на текста:

Бурята Денис предизвика тежки наводнения и отне живота на трима души във Великобритания.
Човек е загинал, след като паднал в река Тау, в Южен Уелс, а тялото му е било открито надолу по течението, съобщиха от полицията.
Още един починал човек е намерен в резултат на мащабна спасителна операция в Маргейт, докато друг загинал е открит край залива Херне.
Бурята порази и голяма част от Франция, като около 60 000 души останаха без ток в северозападната част на страната.
Британската правителствена агенция по метеорология издаде червен код за Южен Уелс и обяви, че съществува риск от "значителни наводнения", който включва "опасност за живота, големи наводнения, унищожаване на имущество и затваряне на пътища".
Рекордните 594 предупреждения за наводнения бяха издадени в неделя за райони, простиращи се от Шотландия до Югозападна Англия. Вятър със скорост над 150 километра в час беше регистриран в Южен Уелс. Полицията обяви, че има нанесени сериозни щети в части от Уелс и Англия, като се съобщава и за свлачища
Пътищата и железопътния транспорт бяха силно засегнати от проливите дъждове и ветровете. Министерството на отбраната разположи войски в Западен Йоркшир, Северна Англия – район, който пострада тежко от наводненията, причинени от бурята Сиара миналия уикенд.
Северозападна Франция също беше засегната от бурята, особено Бретан, а за два региона беше обявен оранжев код за дъжд и наводнения, според националната метеорологична служба на Франция. Засегнати бяха и няколко съседни държави- Германия, Дания и южна Швеция.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети