Властите Аржентина се довериха на руската ваксина

DenNews.bg
24.12.2020
размер на текста:

 Руският фонд за директни инвестиции заяви пред ТАСС, че Аржентина стана първата държава в Латинска Америка, която официално регистрира ваксината "Спутник V" срещу коронавирусна инфекция на своя територия.

Руският фонд за директни инвестиции съобщи, че ваксината е регистрирана от Националната агенция за контрол на лекарствата, храните и медицинските технологии на Аржентина.Фондът отбеляза, че регистрацията е извършена като част от ускорена процедура.

"Ваксината е получила регулаторно одобрение без допълнителни клинични изпитвания в Аржентина въз основа на резултатите от фаза III клинични изпитвания в Русия", се казва в доклада.

Вчера от Русия за Аржентина излетя самолет с 600 000 дози от ваксината "Спутник V". Те ще се използват за ваксиниринето на 300 000 аржентинци. Според последните данни в Аржентина са регистрирани 1 555 279 случая на COVID-19, излекувани 1 379 726, починали са 42 254 души.

Над 2,9 милиона души с COVID-19 са регистрирани в Русия. Руската федерация беше първата държава в света, която регистрира ваксина срещу COVID-19. Лекарството е разработено от НИЦЕМ "Гамалея" в сътрудничество с Руския фонд за директни инвестиции. Ваксината е наречена "Спутник V"

На 15 октомври руският президент Владимир Путин обяви за регистрацията на втората ваксина срещу COVID-19, която беше наречена "ЕпиВакКорона". Тя е разработен от новосибирския център "Вектор".

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети