Отчитат повече пожари в областта, внимавайте с украсите и фойерверките

DenNews.bg
21.12.2020
размер на текста:

Преди предстоящите празници служители на РД Пожарна безопасност и защита на населението са извършили проверки в 17 обекта на територията на област Кюстендил. В един от обектите са констатирано нарушение на правилата и нормите за пожарна безопасност и е направено предписание.
На територията на област Кюстендил от началото на отоплителния сезон има един пострадал и един загинал, но е значителен броя на пожарите възникнали поради самозапалване на комини (14 бр. от които 1 бр. е с материални загуби), неправилно ползване на отоплителни уреди (7 бр.), късо съединение (10 бр.) и небрежност при боравене с открит огън(1 бр.)


С настъпването на Коледните и Новогодишни празници се повишава и рискът от пожари и свързаните с тях инциденти.


Вероятността за възникването на пожари се засилва, както на обществени места, така и в частни домове. Предпоставки за това са използването на различни видове коледни украси, ползване на бенгалски огън, фойерверки, сценични и други пиротехнически изделия, работещи и оставени без надзор отоплителни и електрически уреди, в т.ч. и електрически лампички и други коледни украси.
За да се избегнат трагични случаи, настъпили вследствие на пожари и запалвания, както случаи на помрачаване на празничното настроение, РДПБЗН-Кюстендил отново НАПОМНЯ:

У дома и на работното място:
-Не използвайте свещи и бенгалски огън за коледни украси на елхите и помещенията!
-Не оставяйте без надзор работещи електрически лампички и др. подобни украси!
-Не оставяйте без надзор работещи електрически и други отоплителни уреди!
-Не допускайте деца да употребяват пиратки, римски свещи, ракети и други пиротехнически изделия!
-Бъдете отговорни, когато държите запалени свещи в църквите. Пазете околните хора и имуществото в църквите!

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети