Нови 120 случая на коронавирус в областта и четирима починали за последното денонощие

DenNews.bg
02.12.2020
размер на текста:

Нови 120 положителни случаи с коронавирусна инфекция има в Кюстендилска област за изминалото денонощие. Взетите и изпратени за изследване проби са общо 160, като резултатите от тях излизат до 48 часа. Най-голям брой новозаразени лица има в община Дупница – 78, в община Кюстендил са 23, по пет нови случая има в Бобов дол, Сапарева баня и Кочериново. Трима души са дали положителни проби в община Бобошево и един в Невестино, съобщават от Областния кризисен щаб.

32-ма души са настанени за лечение в Ковид отделението на Общинската болница в Дупница. Повече от половината пациенти са на кислород.

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски 2003“-Дупница са хоспитализирани 37 души. Двама от тях са на интензивно лечение, почти всички останали са на кислород.

Хоспитализирани към днешна дата в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил са 67 лица. Двама от тях са интубирани, по-голяма част от останалите пациенти са на кислород.

Четирима души, с положителни проби за инфекцията, са починалите през изминалото денонощие. Това са мъж на 52 г. и жена на 68 г. от община Кюстендил, 65-годишен мъж и 74-годишна жена от община Дупница. Три от лицата са имали придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб изказва искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети