Кислороден апарат в реанимация причини пожар и уби 8 пациенти в Ковид отделение в Турция

DenNews.bg
19.12.2020
размер на текста:

8 пациенти са загинали в пожара, причинен от кислороден апарат в интензивното отделение за нов тип коронавирус (Kovid-19) на университетската болница SANKO в Газиантеп, информира CNNTURK.

SON DAKİKA... Kovid-19 yoğun bakım servisinde patlama: 8 kişi hayatını kaybetti | Video

 

Според изявлението, направено от Университетската болница SANKO, сутринта в интензивното отделение на Kovid-19 на болницата е възникнал пожар в резултат на кислородeн апарат с голям поток и засегнатата кислородна система.

 

В резултат на бързата намеса на болничния персонал и бързата работа на пожарната на община Газиантеп, пожарът е овладян бързо, но 8 пациенти са загинали в пламъците, причинени от кислородния апарат с голям дебит в реанимацията.

Веднага бяха съобщени имената на жертвите, те са: Мехмет Решит Сайданоглу (75), Фетие Кърча (78), Начие Улукютюк (56), Абди Хамзаоглу (68), Елиф Акгюл (85), Окаш Акбулут (69), Кахраман Таш (71) и Али Сафет Канполат ( 64).

В изявлението се посочва, че други пациенти, които са били лекувани в реанимацията, са били премествани в различни болници и е започнато съдебно и административно разследване.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети