Гърция забрани ресторантите в хотелите да работят по празниците

DenNews.bg
16.12.2020
размер на текста:

 Ресторантите на хотелите в Гърция няма да имат право да отварят нито за Коледа, нито за Нова година, заяви гръцкото министерство за развитие в сряда, цитирано от гръцките медии.

Причината за това решение е, че няколко хотела рекламираха в социалните медии "празнични вечери" през тези четири празнични дни, при условие че гостите резервират стая, сред тях е и един от най-големите хотели в Атина.

Генералният секретариат за търговия и защита на потребителите, клон на министерството на развитието, заяви в сряда, че "на хотелите ще бъде разрешено да предоставят на гостите рум сервиз в хотелските им стаи".

Съответното министерско решение ще бъде издадено през следващите няколко дни, добави генералният секретариат. Сега хотелиерите са недоволни, казвайки, че са успели да работят безопасно през летните месеци, когато страната отвори врати за туризъм.

Съгласно ограниченията за блокиране на пандемията, наложени от 7 ноември в цялата страна, ресторантите, баровете, кафенетата и подобни съоръжения са затворени. Ограниченията са в сила до 7 януари 2021 година.

Хотелските ресторанти имат право да работят, но провеждането на празнични вечери не само би довело до скупчване на хора, но и до "нелоялна конкуренция".

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети