Две болници молят за доброволци лекари и студенти

DenNews.bg
09.11.2020
размер на текста:

Две болници отправиха апел за оказване на помощ от лекари и студенти по медицина.

Ръководството на МБАЛ "Свети Иван Рилски" в Разград призовава и моли всички лекари, които имат воля да помогнат в усложнената ситуация с епидемията от коронавирус, да се отзоват с помощ.
„Нужен ни е персонал за обезпечаване на сменния режим в ковид отделенията, за да можем да издържим на натиска върху болничната система“, съобщават от лечебното заведение.
От там апелират, лекарите от доболничната помощ, фелдшерите, медицинските сестри и санитарите, които искат да се включат в тази нелека битка в болнична среда, да помогнат.
Всички доброволци ще бъдат овъзмездени за труда, усилията си и добрата си воля. Ще бъдат обезпечени финансово и снабдени със защитни облекла. Ръководството на разградската болница призовава още гражданите на региона да си наложат повече дисциплина и отговорност.
„Ако коронавируса досега ви се е струвал анонимен и безличен, вече той има име и лице - това на ваш близък, съсед или приятел. Положението е критично и от всички нас зависи дали ще успеем да излезем от него и да го овладеем, за да дадем по-малко жертви“, изтъкват от лечебното заведение.

 

МБАЛ "Рахила Ангелова" в Перник се нуждае от помощта на 18 доброволци, студенти по медицина, съобщиха от здравното заведение.
Те ще помагат в Инфекциозно отделение, в двете вътрешни отделения, в Спешно отделение и в Отделението по анестезиология и интензивно лечение. Петте отделения работят с пациенти с коронавирус.
От доброволците, десет ще помагат като медицински сестри, а осем - като санитари.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети