113 са новите случаи на коронавирус в областта, двама са починали

DenNews.bg
26.11.2020
размер на текста:

 113 са новите случаи на коронавирус в област Кюстендил за последните 24 часа. По общини новозаразените лица са: Кюстендил – 43, Дупница – 30, Кочериново – 19, Сапарева баня – 12, Бобов дол – 6, Невестино – двама и един човек в община Рила, информират от Областния кризисен щаб.
В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски 2003“-Дупница към този час са хоспитализирани 24-ма души. В болницата са настанени за лечение още 64 души с двустранна бронхопневмония. По-голяма част от пациентите са в тежко състояние. Няколко по-леки случаи ще бъдат изписани в рамките на днешния ден.
29 са пациентите към този час в Ковид отделението на Общинската болница в Дупница. Тринадесет от тях са на кислород и в по-тежко състояние, останалите пациенти са в средно тежко състояние. До края на деня ще бъдат изписани по-леките случаи.
Лицата, хоспитализирани в Ковид отделението на болницата в Кюстендил, към този час са 79. Трима души са интубирани и в критично състояние, останалите пациенти са в тежко и средно тежко състояние.

Жена на 67 г. от община Кюстендил и мъж на 61 г. от община Дупница са починали тази сутрин. Лицата са имали придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб поднася съболезнования на семействата и близките на починалите.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети