Три дни траур в памет на Марадона, хиляди са по улиците на Аржентина

DenNews.bg
26.11.2020
размер на текста:

Аржентина обяви 3-дневен траур в памет на футболната легенда Диего Марадона, мачовете в Шампионска лига започнаха с минута мълчание, а десетки милиони изливат мъката си от кончината на легендата в социалните мрежи.
Марадона почина от инфаркт в дома си вчера. Пред дома му до минути са пристигнали спешни екипи, като е имало 3 линейки, освен че в дома му вече е имало медицински лица, които са се грижили за него след операцията на мозъка, която му бе направена в началото на месеца.
В предишните дни Марадона не се е чувствал никак добре, като семейството му е обмисляло възможност той да бъде транспортиран в Куба, където да продължи лечението му.

Социалните мрежи буквално прегряха в следствие на новината за смъртта на Марадона. Публикациите за него стават все по-многобройни от минута на минута и редица големи имена от спорта побързаха да изкажат съболезнованията си, както и възхищението си от това какъв футболист е бил Диего. Дори Христо Стоичков, който отдавна се отказа от приятелството си с Марадона, отправи съболезнования след кончината на аржентинската легенда.


Въпреки че светът се намира в пика на епидемията от коронавирус, хиляди се стекоха по улиците на различни градове в Аржентина, за да почетат паметта на Марадона. В Неапол пък дори имаше фойерверки в памет на героя на местния тим, извел отбора до 2 титли в Серия А.

Междувременно, правителството на Аржентина прогнозира, че около 1 милион души ще вземат участие в церемонията по сбогуването с легендата.
Властите работят по организирането на церемонията, за да може тя да се осъществи по възможно най-безопасния начин на фона на пандемията от коронавирус. Възможно е сбогуването с легендата дори да продължи няколко дни, информира TACC. Церемонията ще се състои в президентския дворец "Каса Росада". Все още не е ясно кога правителствената сграда ще отвори вратите за опечалените. За последно сбогуване в "Каса Росада" се проведе преди десет години, когато почина бившият президент на Аржентина Нестор Кирхнер. Източник: Sporetlive.bg

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети