Три града оставят дежурни забавачки за децата на медици

DenNews.bg
26.11.2020
размер на текста:

Стара Загора и Бургас последваха примера на София да оставят дежурни детски градини за децата на медици. В столицата ще работят две такива забавачки, предаде bTV.
От 30 ноември до 21 декември ще текат дежурствата в градина номер 2 в Стара Загора. Идеята е на кмета Живко Тодоров.

В Бургас детска градина "Звездица-Зорница" ще поеме от понеделник грижата за децата на лекарите и медицинските лица, които са ангажирани в бургаските болници. В нея има и яслени групи.
„Имаме готовност да осигурим денонощен режим на работа за случаи, в които родителите на децата са нощни смени. Детската градина е в близост до УМБАЛ и други лечебни заведения. Капацитетът й е за над 300 деца. Ако има необходимост, сме готови да осигурим още една детска градина в комплекс "Меден рудник", написа във Фейсбук кметът на Бургас Димитър Николов.
Там ще се грижат за децата на лекарите, медицинските сестри и санитарите от COVID отделенията в болниците.

Само в София над 80 са децата на медиците, за които ще бъде осигурена грижа през деня.
Дежурни в столицата ще бъдат 124 и 117 детска градина. Очаква се до края на седмицата да бъде направена необходимата организация за приема на децата.
Столичният кмет Йорданка Фандъкова призна, че затварянето на детските градини за три седмици - от 30 ноември до 21 декември, ще създаде големи неудобства за редица семейства в София, не само тези на медиците. По нейни думи трябва да се даде сигурност на лекарите, медицинските сестри и санитарите, които в момента лекуват 2142 пациенти.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети