117 са новите случаи на коронавирус в областта, 58 са пациентите на двете болници в Дупница

DenNews.bg
25.11.2020
размер на текста:

117 са новите случаи на коронавирус в област Кюстендил за последното денонощие. Отново най-много са положителните проби в общините Дупница /48/ и Кюстендил /41/. В община Сапарева баня новозаразените лица са 10, в Кочериново – 8, в Бобов дол – 4, в Бобошево и Рила има по три нови случая, съобщават от Областния кризисен щаб. Взетите и изпратени за изследване проби през вчерашния ден са общо 139.


Към днешна дата настанените за лечение в Ковид отделението на Общинската болница в Дупница са 26 души. Осем от тях са на кислород и в по-тежко състояние, останалите пациенти са в средно тежко състояние.


В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски 2003“-Дупница към този час са настанени 32-ма души. По-голяма част от пациентите са в тежко състояние. В рамките на деня предстои изписване на по-леките случаи.


Хоспитализирани в Ковид отделението на болницата в град Кюстендил към този час са 74 лица. Трима души остават интубирани и в критично състояние, останалите пациенти са в тежко и средно тежко състояние.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети