Марек гостува на „Анева чешма“ с мисълта за 20 000 лв.

DenNews.bg
24.11.2020
размер на текста:

Марек продължава сгъстената си програма с мач в сряда от 14 ч. срещу ФК Железница от турнира за Купата на Аматьорската футболна лига. Срещата ще се състои на стадиона с любопитното име „Анева чешма“ в с. Железница, Софийско. Противникът на дупничани е единственият отбор от Четвърта дивизия, класирал се за регионалната фаза на турнира, след като постигна три последователни победи и спечели зона София. Зрителите, които желаят да наблюдават срещата, ще трябва да го сторят извън огражденията, заради противоепидимичните мерки. Наградата за победителя в турнира за Купата на АФЛ е парична, в размер на 20 000 лв, което е добър стимул за отборите, стигнали до по-предна фаза на надпреварата.

„Това, че ще играем в с. Железница малко усложнява обстановката, защото се играе трудно с отбор от тази дивизия. Ние обаче ще подходим сериозно. Вероятно ще запазим футболистите, които висят с картони – Димитър Панталеев и Димитър Владимиров. По регламент победителят в турнира печели 20 000 лв. Предварително сме казали на футболистите, че ако спечелят Купата, тези пари ще си ги разделят те. Заслужават такава премия, заради старанието, което влагат дотук през сезона. Така че тези пари ще са за играчите, ако разбира се спечелят Купата“, обясни президентът на Марек Цветан Видински.

„Що се отнася до следващия двубой с Вихрен, ние не го приемаме като сблъсъка на годината, а като най-обикновен мач. В Сандански ще се опитаме да вземем 3 точки. Ако успеем – добре, а ако не успеем, няма да правим трагедии, защото за изминалите 3-4 месеца момчетата дадоха наистина много“, каза още Видински, който коментира и изминалия кръг в Югозападната Трета лига: „В Ботевград се получи горе-долу добър резултат за нас (б.р. Балкан – Вихрен 1:1). Благодаря на Балкан, че играят честно и не са се поддали на натиска, който може би е имало. Съжалявам за загубата от Балкан предишния кръг, но е нормално и ние да загубим някъде. Важното е, че бързо се отърсихме и за една седмица взехме две победи - срещу Пирин (Рз) и Гранит. Надявам се победната ни серия да продължи, ще бъде трудно, но не и невъзможно“.

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети