53 са новите случаи на коронавирус в област Кюстендил

DenNews.bg
24.11.2020
размер на текста:

Взетите и изпратени за изследване проби през вчерашния ден в Кюстендилска област са общо 121. Новите положителни случаи с Ковид-19 за изминалото денонощие в областта са 53, съобщават от Областния кризисен щаб. В община Кюстендил новозаразените лица с коронавирусна инфекция са 35, в община Дупница – 13, в Кочериново – 3, а в Невестинска община са двама души.
Настанени за лечение в Ковид отделението на Общинската болница в Дупница са 24 души. На кислород и в по-тежко състояние са 12 лица, останалите пациенти са в средно тежко състояние. В рамките на деня ще бъдат изписани няколко души, които са в задоволително състояние.
32-ма са пациентите, хоспитализирани в Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски 2003“-Дупница към този час. Една част от тях са в по-тежко състояние, останалите са в средно тежко.
Към този час 75 лица са хоспитализирани в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил. Интубирани и в критично състояние са трима души, останалите пациенти са в тежко и средно тежко състояние.

Още две жертви на коронавируса в Дупница. Починали са жена на 69 г. и мъж на 51 г. Те са имали придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб поднася искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети