Съпругата на арменския премиер започват военна подготовка за фронта

DenNews.bg
27.10.2020
размер на текста:

Съпругата на арменския премиер Никол Пашинян започва от днес заедно с още 12 жени военна подготовка и ще замине за Нагорни Карабах.
„Отряд от 13 жени, включително аз, започва военно обучение. След няколко дни заминаваме да помогнем в защитата на нашите граници. Нито нашата татковина, нито нашето достойнство ще отстъпи пред врага”, написа Анна Хакобян в профила си във Фейсбук.
Неотдавна беше съобщено, че синът на премиера – Ашот Пашинян, заминава за фронта. Тогава Хакобян заяви, че няма по-благородна постъпка от тази да се пожертва животът за родината, съобщава МИА. Премиерският син все още не е заминал за Нагорни Карабах, но е определена датата за неговото отпътуване към зоната на бойните действия.
Преди седмица премиерът на Армения Никол Пашинян се отказва от предишните си призиви за дипломатическото решение на конфликта с Азербайджан заради спорния регион Нагорни Карабах, припомня БГНЕС.
Във видеосъобщениие във Фейсбук той заяви, че „конфликтът за Нагорни Карабах няма и дълго време няма да има дипломатическо решение" и обвини Азербайджан в нежелание за компромиси. "В сегашната ситуация няма друг изход, освен с оръжие в ръка да се борим за правата на арменския народ. Днес трябва да вземем оръжие и да пристъпим към защита на отечеството. Само в този случай можем да постигнем приемливо за нас дипломатическо решение. Тъй като Азербайджан не е съгласен с нищо, освен с капитулацията на Нагорни Карабах", подчерта Пашинян. Той призова арменците да се включат като доброволци в бойните действия на фронта, като призна, че страната му е изправена пред „трудна ситуация“ на бойното поле. Източник: actualno.com

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети