1600 проверки са извършени от горските инспектори от РДГ Кюстендил през изминалия месец

DenNews.bg
15.10.2020
размер на текста:

1600 проверки за извършени през месец септември от служителите на Регионална дирекция по горите-Кюстендил в изпълнение на задълженията им по контрола и опазването на горските територии.
Проверени са обекти за складиране, преработка и търговия с дървесина, обекти за добив на дървесина, риболовци и други физически лица.
Преобладават извършените проверки на превозни средства, извозващи дървесина, които са 560 и на близо 500 ловци. Съставени са 13 акта на установени нарушения, свързани със санкции по Закона за горите. За периода са задържани 5 пр. куб.м. дърва за огрев.
В период на снабдяване на населението с дърва за огрев и въпреки усложнената епидемиологична обстановка в момента горските инспектори продължават интензивни проверки за законността на добитата дървесина, коментира инж. Здравчо Тодоров, директор на РДГ-Кюстендил. Извършват се проверки на сечища, обекти за складиране, преработка и търговия с дървесина, товарни моторни превозни средства, риболовци, физически лица.
От началото на 2020 година служителите на РДГ-Кюстендил, осъществявайки задълженията си свързани с контрола в горските територии, са проверили над 10м500 обекта, издадени са общо 188 бр. наказателни постановления на физически и юридически лица с наложени глоби за 23 550 лв. и обезщетения за 8 002 лв.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети