Четирима българи са арестувани за групово изнасилване във Валенсия

DenNews.bg
12.10.2020
размер на текста:

Четирима българи са оставени за постоянно в ареста във Валенсия по обвинение в групово изнасилване на 14-годишно момиче, съобщава abc.es. Задържаните са на възраст между 18 и 25 години.
Шестима са задържани след парти в частен дом, но по-късно двама са освободени. Всички задържани са от бългaрcки прoизхoд.
Според разследващите момичето е било дрогирано, преди да бъде изнасилено. На партито са присъствали общо 20 души. Не се изключват още арести.
Според източници от Върховния съд на Валенсия дежурният съдия е взел това решение в рамките на открито дело за престъпления със сексуално насилие над непълнолетна.
Един от задържаните е с по-лека мярка, защото "не е предотвратил извършването на престъплението", а другият освободен е пуснат, защото е непълнолетен.
Десетки са дали показания във връзка със събитията, споделени от жертвата. Предполагаемото групово изнасилване е извършено по време на рожден ден. Разследващите смятат, че нападателите са "сломили волята на жертвата с алкохол и някакво наркотично вещество".
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети