Цв. Видински: Марек ще го има, благодаря на хората, които ни помогнаха

DenNews.bg
11.10.2020
размер на текста:

Президентът на Марек Цветан Видински говори след мача с Чавдар (Етр), спечелен с 2:0. Естествено, най-задаваните въпроси към него бяха относно финансовата криза в клуба и начините за излизане от нея. Както вече стана ясно, на Марек са необходими около 15 000 лв., за да завърши календарната година. Във връзка с това привържениците се организираха самоинициативно, разчита се и на помощ от бизнеса.

„Благодаря на хората, които ни помогнаха през седмицата, за да може да функционира отборът все още! Лони Хаздай ни подсигури 1000 лв., ресторант Вардар ни даде 100 евро и нотариус Стефан Сотиров ни помогна с 500 лв. За следващата седмица двама души са ни обещали по 1000 лв. Искам да кажа, че Марек до Нова година ще го има 100%. Поел съм ангажимент към футболистите и ще го изпълня. Футболистите в момента нямат нищо да получават, всичко им е изчистено и при тях кризата не се усеща. При треньорите има леко забавяне на половин заплата. За това няма да правим трагедии. Да, трябват ни пари, но ще се справим колкото и да е трудно...“, заяви Цветан Видински.

Той разясни откъде се е получила тази финансова дупка в клуба. „Знаете, че нашият бюджет е 120 000 лв., но поради пандемията и заради това, че в Общината няма цялостна събираемост на данъците, два месеца не получихме пари. Точно тези два месеца по около 10 000 лв. ни куцат... Всичко друго е нормално и отборът върви. Момчетата играят с желание, не допускаме при тях да се усеща, че има напрежение отвън. Напрежението е върху нас, хората, които поддържаме клуба и организираме мачовете, и които изплащаме премии и заплати“, каза президентът на Марек.

Колкото до това каква подкрепа получава Марек от страна на феновете и от хората от бизнеса, Видински каза: „По принцип всички в Дупница са марекчани и всички говорят, че са марекчани, но дали ще има дарения... не знам. Отворихме дарителска сметка още лятото за тренировъчно игрище, но тогава никой не ни подаде ръка. Това са болни теми, които ги дъвчем от дълго време. Проверявам форумите в интернет и чета коментарите на хората. Питат защо не се афишира, че отборът ще гони „Б“ група. От мои приятели, които са треньори в „Б“ група знам, че за да съществува един отбор във Втора лига са необходими минимум 400 000 лв. На нас ни дават 100 000 и не можем да съберем още 20 000, а как виждате да стигнем 400 000 лв.? Как бихме осигурили бюджет от 400 000 лв. за „Б“ група?“.

Относно способите за излизане от кризата и намирането на средства Видински заяви: „През седмицата говорихме с 3 големи фирми извън Дупница за генерални спонсори. Всички казват едно и също: „поради пандемията бизнесът ни се е свил с 30-40% и не подписваме договори, даже прекратяваме договори за спонсорство с други отбори“. Казах на момчетата, че трябва докато играят, да се борят. След това не знам... Поел съм ангажимент пред всички футболисти и служители в клуба, че до Нова година всичко ще им е изчистено. Дали ще е с мои лични средства или не – намирам начини... Знаете, че един домакински мач от Трета лига ни струва 800 лв. Днес например имахме още два мача – юноши младша възраст и деца, които струват около 500 лева. Това означава, че само за днес похарчихме 1300 лв., за да платим съдийските такси за да се състоят тези мачове. Така че парите от дарения, които събрахме тази седмица почти свършиха, а следващата имаме още два мача“.

На двубоя с Чавдар (Етр) в събота на трибуните на ст. „Бончук“ имаше дарителска кутия, в която феновете даряваха в подкрепа на отбора. Други събираха пари помежду си, за да ги дадат на ръководството, трети си купуваха по няколко билета, с цел също да помогнат. „За съжаление се превръщаме донякъде в просяци... Хората, които идват на мачовете искат да ни помогнат, но нямат възможност. Тези, които имат малки възможности, те дават. Може да е по 5, по 10 или по 20 лв., но ни дават. С другите е по-трудно. Но честно казано не искам да се превръщам в човек, който ходи и проси. Колкото можем – толкова“, заключи президентът на Марек Цветан Видински.

 

Ето какво пък написаха от Марек на официалната си страница във фейсбук след двубоя с Чавдар (Етр):

От името на ръководството на футболен клуб “Марек 1915” отправяме сърдечни благодарности към хората, които днес, преди и след мача, си закупиха по няколко билета на брой. Дори имаше хора, които си закупиха по 10 билета, а една жена си закупи 20 броя СЛЕД МАЧА!

Също така искаме да благодарим на Георги Тренчев (момче, което си закупи сезонна карта, въпреки че живее в Несебър)!

Искрени благодарности към тези хора, защото само заради хора като тях Марек продължава да съществува!

БЛАГОДАРИМ ВИ!!!

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети