За Навални само Путин може да стои зад отравянето му

DenNews.bg
01.10.2020
размер на текста:

Опозиционният лидер Алексей Навални заяви за списание "Шпигел", че руският президент Владимир Путин стои зад възможното му отравяне, предаде Ройтерс.
Според германските лекари, които лекуваха Навални в берлинска болница, той е бил отровен с "Новичок". Руският опозиционер беше изписан миналия месец.
"Казвам, че Путин стои зад това престъпление, и нямам други версии за случилото се", каза Навални пред германското списание.
Кремъл отрича да е замесен в инцидента и заяви, че все още не са му предоставени доказателства, че е било извършено престъпление, припомня Ройтерс.
Навални заяви за "Шпигел", че ще се върне в Русия.
"Задачата ми сега е да остана безстрашен. И аз не се страхувам", каза той.
Според близък до Навални политически активист на руския опозиционен лидер ще е нужен още поне един месец, за да се възстанови напълно.
Същевременно стана ясно, че Европейският съвет ще обсъди днес няколко въпроса от външната политика, сред които и отравянето на руския опозиционер Алексей Навални. По въпроса с руския опозиционер ЕС предвижда да изчака заключенията на Организацията за забрана на химическите оръжия. Едва след това е възможно да се обсъди въвеждането на санкции за отговорните за нападението.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети