МВР и ДАНС изземат документи от екоминистерството заради вноса на боклук

DenNews.bg
09.01.2020
размер на текста:

Спецчасти са влезли в Министерството на околната среда и водите (МОСВ), пише actualno.com. По предварителна информация се правят обиски и се изземат документи. Пред сградата на ведомството има засилено полицейско присъствие. Акцията по всяка вероятност е свързана с водната криза в Перник.
По неофициални данни, е арестуван шефът на ВиК в Перник Иван Витанов. Той трябваше да бъде освободен от поста си през утрешния ден. По информация на NOVA арестуван е и бившият областен управител на Перник Ирена Соколова. "Това дали има задържани за 24 часа, ще стане ясно до края на деня”, каза на брифинг в Перник главният прокурор Иван Гешев във връзка със спецакцията заради водната криза в града. „Не съм имал среща с областния управител на Перник, проведох среща с кмета на града. Очакват се сериозни резултати от тази акция“, коментира още Гешев.
„Подробни изявления ще даде специализираната прокуратура, където ще бъдете запознати с всички подробности на досъдебното производство. На територията на Перник и София се провежда досъдебно производство, свързано с водната криза в Перник. Действията се провеждат от следователи от специализираната прокуратура, съвместно с ДАНС, МВР и КПКОНПИ. В МОСВ се извършва проверка от служители на ДАНС и МВР, във връзка с разпределената от мен проверка, касаеща различните разрешителни режими за боклук внос от Италия “, коментира обвинител номер едно. Той посочи, че не е уведомявал премиера Бойко Борисов за акцията. "Той най-вероятно е запознат, защото работим съвместно с МВР." Такива действия няма как да се проведат самостоятелно от спецпрокуратурата. Положението в Перник е трагично", коментира още главният прокурор.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети