Осъдиха двама хулигани, атакували колата на дупничанин и заплашвали да го убиват

DenNews.bg
09.01.2020
размер на текста:

Наказания пробация за срок от 6 месеца и обществено порицание постанови Районен съд – Дупница за двама подсъдими, които се признаха за виновни, като извършители на две престъпления - непристойни действия и закана на убийство. Съдът одобри споразумението, подписано от прокуратурата и защитата на подсъдимите.
Иво Ч. / на 20 години, неосъждан – реабилитиран / и Мирослав И. / на 22 години, неосъждан /, се признават за виновни за това, че на 05.08.2019 г., около 14,00 ч. на паркинг в жк „Велчова завера“ в Дупница, в съучастие като съизвършители, са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като са нанесли удари с ритници и юмруци по предната част на лек автомобил марка „ Хонда“, псували и отправили закани с убийство към К.С.П., като са му казали: „Слизай, че те убиваме“
За това престъпление ще им бъде наложено наказание пробация - задължителна регистрация по настоящ адрес и задължителни срещи с пробационен служител за срок от 6 месеца, както и наказание обществено порицание, което да се изпълни чрез поставяне на препис от споразумението на информационното табло на Община Сапарева баня.
Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети