Марек даде старт! Левски, Берое и Септември (Сф) подсилват отбора

DenNews.bg
08.01.2020
размер на текста:

Първа тренировка за 2020 година направи отборът на Марек. В заниманието на ст. „Бончук“ се включиха 24 футболисти. Сред тях са две млади момчета, които идват от юношеските школи на елитните Левски и Берое. Ако двамата покажат добри качества през подготвителния период, ще останат в Дупница за пролетния полусезон на Югозападната Трета лига. Завърна се и 17-годишният вратар Константин Костадинов, който изкара година и половина в школата на Септември (Сф). Напусналите са отдавна ясни – Росен Йорданов и Евгени Гроздин. Невъзстановени от контузии са Антонио Арсов, Иван Влахов и Димитър Чечев, но до началото на официалните мачове се очаква да са на линия. Треньор на този етап остава Цветан Видински, който отскоро е и президент на клуба. Рамо до рамо до него е и Светослав Георгиев. Договорени са 6 контролни срещи със съперници от Трета лига. Първата проверка ще се играе на 18 януари с Перун (Кресна). Започва се с едноразови тренировки, по-късно ще има и двуразови.
Преди тренировката днес отец Кирил отслужи водосвет за здраве и благоденствие в съблекалнята на отбора и разказа за славната история на клуба. Самият той е привърженик на Марек и от дълги години посещава мачовете на тима. Домакинът Димитър Гущеров пък лисна кофа с вода за успех през новата година, а заниманието бе проследено от неколцина фенове, дошли на „Бончук“ на студеното време.
„Към момента нещата в клуба остават постарому. С тези млади момчета ще ни е много трудно през сезона. Всички имат желание за изява и дано си използват шанса. Имам идея да привлечем и още едно или две млади момчета. Говорих и с няколко футболисти, играли в „А“ и „Б“ група, но финансовите им претенции са далеч от нашите възможности. Първо трябва да изградим колектив и след това отбор. Истината е, че ни предстои много работа“, обобщи Цветан Видински.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети