Дупничанин се сдоби с 10-месечна присъда, след като превърна бащиния дом и къщата на дядо в складове за коноп

DenNews.bg
06.01.2020
размер на текста:

 Наказание „лишаване от свобода“ за срок от 10 месеца, което на основание чл.66, ал. 1 от НК да бъде отложено за срок от 4 години, за 26- годишния Кристиян Р., постанови Районен съд – Дупница. Съдът одобри споразумението постигнато между прокуратурата и защитата на подсъдимия, който призна вината си, за държане на високорискови наркотични вещества.
Подсъдимият Кристиян Р., който е неосъждан се призна за виновен в това, че на 24.10.2017 г. в къща в село Висока могила, област Кюстендил и апартамент в гр. Дупница, без надлежно разрешително е държал високорисково наркотично вещество, както следва: в къщата в с. Висока Могила - зелена суха листна маса коноп, с общо нето тегло 4 057 грама, на обща стойност 24 212 лева; в апартамента в гр. Дупница - зелена листна маса коноп с общо нето тегло 1836 грама, на обща стойност 11 016 лв.

Подсъдимият Кристиян Р. следва да заплати направените на досъдебното производство разноски за изготвяне на експертизи в размер на 781.34 лв., по сметка на ОД на МВР гр. Кюстендил.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети