6000 души са блокирани на италиански круизен кораб заради коронавирус

DenNews.bg
30.01.2020
размер на текста:

 6000 души са блокирани на италиански круизен кораб заради опасения от коронавирус, съобщават "Ройтерс" и "Гардиън".

Хиляди хора са държани на кораба, докато се изследват двама пътници от Китай, които се подозира, че може да имат коронавирус, обяви говорител на круизната компания Costa Crociere. Двойката пристигнала в Италия на 25 януари и се качила на кораба Costa Smeralda на пристанището в Савона на същия ден. Впоследствие туристите вдигнали температура и имали затруднения с дишането. Корабът посетил Марсилия във Франция и испанските пристанища Барселона и Палма де Майорка тази седмица преди да акостира днес в пристанището Читавечия, северно от Рим.

Говорителят на круизната компания обясни, че не е позволено на нито един от 6-те хиляди пътници и екипаж да напусне кораба, докато не бъдат проведени съответните медицински изследвания. Може да отнеме "няколко часа" преди ситуацията да се изясни, добави представителят.

Общият брой на починалите днес достигна 170 души - от 132 души в сряда, което е увеличение с 29%. Броят на потвърдените случаи в Китай нарасна до 7711 от 5974 ден по-рано. 162 смъртни случая - или 95% - са в провинция Хубей, където се намира Ухан. От новите случаи на починали 37 са в провинция Хубей и един в югозападната провинция Съчуан.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети