Нова тв отстрани от работа дупничанина Валдес Радев, автор на критични колажи в свободното си време

DenNews.bg
30.01.2020
размер на текста:

Рисунка: Христо Комарницки

Нова телевизия освободи изненадващо от работа дългогодишния режисьор в телевизията дупничанина Валдес Радев, занимаващ се в свободното си време с критични колажи на властта и актуални теми от новините.
Обекти на саркастичните колажи на Валдес са премиерът, министри, депутати, политици от световен мащаб и известни личности от родното пространство. Почти няма политически гаф или обществено значимо събитие, на което Валдес да не е реагирал с карикатура, но не с молив, а с фотошоп.
Валдес и Иван Червенков, също дупничанин, са известни в социалните мрежи като „кибер фолклористи“ и „кибер карикатуристи“, заради бързата реакция на всяка актуална тема от деня с точните си и критични колажи, които се споделят от хиляди потребители във Фейсбук.
Преди 10-ина дни „Свободна Европа“ публикува обширен материал за двамата, а вчера договорът на Радев с Нова телевизия, където работи от 20 г. е прекратен изненадващо. "Вече не съм в екипа на "Нова телевизия". Днес следобед ми го съобщиха", казва Радев пред "Клуб Z". Посочва, че това не е негова инициатива и не знае каква е причината.
След като телевизията стана собственост на братята Георги и Кирил Домусчиеви, медията се раздели с Генка Шикерова, Миролюба Бенатова, Марин Николов и Анна Цолова. Ключови фигури от ръководството също бяха отстранени, няколко души сами подадоха оставки.


Новината за отстраняването на Радев от работа предизвика масова реакция на подкрепа към него в социалните мрежи.

Сатиричният вестник "Прас-Прес" на "невъзпитаните карикатуристи" излезе с обръщение, в което се казва:


"Нашият приятел и сътрудник Валдес Радев бе внезапно уволнен от "Нова телевизия", където си изкарва хляба. Ако не знаете - в "Прас-Прес" не си изкарваме хляба, а си търсим белята.


Е, Валдес я намери белята. Той е автор на едни от най-остроумните и актуални колажи, които се търкалят из интернет къде с автор, къде без автор.


"Нова телевизия" има утвърдена традиция в отстраняването на хора с независимо мислене и опозиционни нагласи."
А вие, неговите колеги в "Нова", си трайте, ама хубавичко!".


Вижте част от колажите на Валдес Радев по-долу. Последни обекти на неговите колажи бяха военният министър Красимир Каракачанов, депутатът от ДПС Делян Пеевски, новият екоминистър Емил Димитров-Ревирозо. Но чести образи в колажите му са и премиерът Борисов, главният прокурор Иван Гешев, Ахмед Доган, Волен Сидеров и др.

 

 

 

 

 

 

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети