Прокуратурата иска отстраняване от длъжност на кмета на Несебър

DenNews.bg
03.01.2020
размер на текста:

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за отстраняване от длъжност на кмета на община Несебър Николай Димитров, обвинен като ръководител на организирана престъпна група за престъпления срещу изборните права на гражданите, съобщиха от спецпрокуратурата. На 23 декември 2019 г. Специализираният наказателен съд измени мярката за неотклонение на Димитров от „задържане под стража“ в парична гаранция в размер на 50 000 лева, което не бе оспорено от прокуратурата Съдът определи, че не е налице опасност той да се укрие, отпаднала е и опасността да извърши ново престъпление, доколкото са събрани значителен обем доказателства по досъдебното производство.
На 27 декември 2019 г. определената на Николай Димитров парична гаранция бе внесена и от вчера, 2 януари 2020 г., той отново изпълнява функциите на кмет на община Несебър.
Специализираната прокуратура поиска отстраняването му от длъжност до приключване на досъдебното производство, тъй като в качеството си на кмет той е основен работодател на голям брой фирми и лица в общината и разполага с възможности да повлияе на свидетели.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети