53-годишният изнасилвач от Бараково насилвал родната си 15-годишна дъщеря в продължение на месеци

DenNews.bg
28.01.2020
размер на текста:

53-годишнният мъж от Бараково, който от вчера е под постоянен арест, е изнасилвал многократно родната си дъщеря, която е 15-годишна, в продължение на месеци. В информацията, която бе разпространена вчера от прресцентъра на Окръжен съд-Кюстендил информираха, че е задържан мъж за съвкупление с непълнолетно лице негова сродница по низходяща линия за периода от 04.09.2019 г. до 17.01.2020 г.. От наши източници научихме, че в условията на продължаващо престъпление, включително и с употребата на сила, мъжът се е съвкупил или е правил опити да се съвкупи с непълнолетната си дъщеря.

Междувременно във вторник Районният съд в Дупница, председателстван от съдия Ели Скоклева взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на Методи Йорданов със следните мотиви„Съдът, като взе предвид доводите на прокурора, защитата, изявленията на обвиняемия и събраните в хода на досъдебното производство доказателства, счита че са налице предпоставките на чл. 63, ал. 1 от НПК за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на обвиняемия. Обвинението е за две тежки престъпления срещу половата неприкосновеност извършени срещу непълнолетно лице. Налице е и опасност да се укрие предвид, че постоянния и настоящия адрес са различни от този, на който живее в момента“, посочи по време на съдебното заседание съдия Скоклева.

По време на съдебното заседание стана ясно, че Методи е осъждан многократно за кражби. В Бараково също твърдят, че често посягал на дворовете на хората, особено през летните месеци.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети