Румъния наложи карантина на четирима, пътували до огнището на новия вирус в Китай

DenNews.bg
24.01.2020
размер на текста:

Румънските власти са наложили карантина на четирима души, пътували до китайския град Ухан, огнище на непознатия до момента вирус, взел до момента над 20 жертви.
Двама от румънците са служители на Държавната филхармония в Арад, където ръководството е предприело специални мерки. Те живеят в градовете Тимишоара и Решица, посочва "Ромъния либера", като се позовава на местната медия Реалитатя - Арад.
Въпреки че нямат симптоми на заболяване, двамата артисти са поставени под карантина от съображения за сигурност.
Други двама - пенсионер, който живее в Тимишоара и в Арад, и преподавател от лицей по изкуствата в Арад, също са в полезрението на лекарите.
На тези четирима души е препоръчано да не излизат от домовете си и да не контактуват с други хора в продължение на 14 дни. Опасенията са, че ако са заразени, те може да пренесат вируса и да разболеят други хора, пише "Ромъния либера".
Двайсет и шест са вече починалите в Китай от новия коронавирус (2019-nCoV). Броят на заразените в страната е достигнал 849. Въпреки че вирусът се разпространи и в други държави, Световната здравна организация за момента не го смята за глобална заплаха. Вижте повече ТУК

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети