Множество цивилни жертви след руски въздушни удари в Сирия

DenNews.bg
22.01.2020
размер на текста:

Руски военни самолети са извършили въздушни удари в зоната за деескалация в Северозападна Сирия, при което най-малко 26 цивилни са загинали, съобщиха Белите каски. Жертвите включват девет членове на едно семейство, шест от които деца в Кафр Таал, осем в Кафр Нуран, двама в Джидария и Кафр Нахаада, по един в Ерхаб и Таманин в западната страна на провинция Алепо, според Белите каски.
Друго дете е убито в село Такад в провинция на Алепо, докато други двама цивилни са убити в село Бара в Идлиб, казват още от организацията, предаде БГНЕС.
Турция настоява за прекратяване на огъня в Идлиб, след като регионът претърпя месеци атаки от сили, лоялни към режима на Башар Асад и неговите съюзници, а около милион цивилни бежанци се стекоха към турската граница. Турция и Русия се договориха през септември 2018 г. да превърнат Идлиб в зона за деескалация, в която изрично са забранени актове на агресия. Оттогава повече от 1300 цивилни там са били убити при нападения от страна на режима и руските сили, докато прекратяването на огъня продължава да бъде нарушавано.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети