С 30 000 лв. решават проблема с неприятната миризма от канализацията в жк Бистрица

DenNews.bg
16.01.2020
размер на текста:

5 561 084 лв. са заложените от кметския екип на Дупница средства за капиталовите разходи за 2020 г. 775 900 лв. са предвидени за разплащане на вече започнати дейности, а 4 785 184 лв. са предвидени за нови ремонти и облагородяване.
Списъкът може да бъде видян на официалния сайт на Община Дупница. Той обаче може да претърпи известна корекция, тъй като в понеделник от 17,30 часа е насрочено обществено обсъждане и всеки гражданин има възможността и правото да даде свои предложения за промени по параметрите в различните сектори и дейности за реализация.
Средствата за капиталови разходи са от местните данъци и такси.


Предвидени са 775 900 лв. за сондажа за минерална вода в село Бистрица, за разширяване на Гробищния парк в Дупница са предвидени 280 000 лв. За проектиране на асансьор за общинската болница са заложени 5 000 лв., за същата дейност за Младежкия център, който ще се изгражда на терена на бившия КЕЧ са предвидени 10 000 лева. 414 000 лева ще бъдат отпуснати по „Бедствия и аварии“ за ремонтни дейности на Храм „Св. Георги Победоносец“, като Община Дупница ще реализира само процедурата по избор на изпълнител.
30 000 лева пък ще отидат за монтаж на клапи на дъждоприемните шахти в жк Бистрица, за да се реши проблемът с неприятната миризма в части от квартала след подмяната на канализация и водопровод.

Предвидени са ремонти по улиците: „Трети гвардейски полк“, „Илинден“, „Елин Пелин“, „Родопи“, „Тунджа“, „Мир“, „Мальовица“, „Баба Нета“, „Даскал Христо Тодоров“, „Криволак“, „Здравец“, „Плиска“, „Димчо Дебелянов“.
Ремонт на кметството в Яхиново, изграждане на спортна площадка в Яхиново, изграждане на детска площадка в Крайници, ремонт на детската градина в Крайници, изграждане на детска площадка в Червен брег, ограда на гробищния парк в Червен брег, изграждане на тротоар на ул. „Г. Димитров“ в Джерман

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети