111 депутати избраха Ревизоро за министър на околната среда и водите

DenNews.bg
15.01.2020
размер на текста:

Народното събрание освободи досегашния екоминистър Нено Димов, който е в ареста, и гласува поста да заеме депутатът от „Обединени патриоти” Емил Димитров, по-известен с прякора Ревизоро. Предложението на ВМРО Димитров да оглави Министерството на околната среда и водите бе подкрепено от депутатите от ГЕРБ и Обединени патриоти. БСП и ДПС гласуваха "Против". "Воля"- не гласува.
"За" гласуваха 111 народни представители, "против" гласуваха 96 депутати. Нямаше въздържали се. Още преди разискванията в зала от „Воля” обявиха, че няма да участват в гласуването.
По време на дебатите Кристиан Вигенин каза, че БСП също няма да подкрепи предложената кандидатура и попита защо само Нено Димов е „на топло в ареста”, а други, съобщавайки името на регионалния министър Петя Аврамова, са си на „топло у дома”.
От ДПС също заявиха, че няма да подкрепят предложението Емил Димитров – Ревизоро да оглави МОСВ.
В реплика на Джевдет Чакъров, Славчо Атанасов заяви, че личността определя длъжността и като пример той даде Йорданка Фандъкова: „Г-жа Фандъкова е учител по руски език, но добър кмет на София вече четвърти мандат. Така че абсолютно несъстоятелно е това, че Емил Димитров задължително трябвало да бъде експерт. Неговата основна работа е да организира потенциала на МОСВ”.
Павел Шопов от "Атака" заяви, че се неглижира един от супер проблемите на екологията и опазването на околната среда, а именно вносът на боклуци от чужбина в България. Депутатът каза, че от „Атака” искат мораториум на вноса на боклуци от чужбина.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети