Поредно посегателство срещу известен адвокат

DenNews.bg
15.01.2020
размер на текста:

Тази нощ къщата на известния адвокат Ирен Савова в Ихтиман е била подпалена. За това съобщи самата тя пред Нова телевизия. Инцидентът се е случил около 03:30 през нощта. По думите на Савова огънят е тръгнал от покрива, на който е имало хора. Савова не е била в къщата, когато е лумнал пожарът. Тя е уведомила МВР за случилото се.
Самата Савова коментира, че е видно, че е имало запалване на къщата. Тя мисли, че става въпрос за умишлен палеж, защото е намерена туба със запалително вещество. Изгоряла е една трета от покрива. Имало обаче и общински охранителни камери, образувано е досъдебно производство.
Адвокат Ирен Савова беше юридически защитник на Биляна Петрова, заместник-кмет на район "Младост" в София по времето на управлението на Десислава Иванчева. Петрова и Иванчева бяха осъдени на първа инстанция на 15 и 20 години затвор заради искане на подкуп, а Савова и Петрова още преди това се разделиха като адвокат и клиент. Именно покрай случая "Иванчева" адвокатът алармира, че е била следена и показа видеокадри в защита на твърдението си, как се поставят "тракери" по колата ѝ! Още докато беше активна по делото "Иванчева", Савова заяви, че "човек, облечен във власт", влияе на съда, но отказа да каже име, защото не бил искала да влезе в килия до Иванчева и Петрова. Малко преди това бяха разлепени фалшиви некролози, че Савова е починала. Сега тя коментира, че непрекъснато била обект на неправомерни действия. Няма засега резултати кой е лепил некролозите и кой е слагал проследяващи устройства на колата ѝ, казва Савова. Освен по делото "Иванчева", Савова беше адвокат и на държавата по делото за "Царските имоти", защитаваше и бившият председател на КПУКИ Филип Златанов, който беше осъден условно по историята с прословутите му тефтерчета и подозренията, че подопечната му институция е злоупотребявала с власт по нареждане "отгоре".

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети