Тенисистка получи задух и се отказа от мач заради влошения от пожарите в Австралия въздух

DenNews.bg
14.01.2020
размер на текста:

Заради силно замърсения въздух в следствие на горските пожари в Австралия тенисиста получи задух и се отказа от мача си по време на квалификациите за Australian Open 2020. Словенката Далила Якупович играеше срещу швейцарката Стефани Фьогел, когато получи здравословни проблеми, предизвикани от мръсния въздух. По време на едно от разиграванията Якупович започна да кашля силно и приклекна на корта, държейки се за корема и гърдите, пише Gong.bg
Лошият въздух, причинен от стихийните пожари в Австралия, накара организаторите временно да прекратят тренировките за турнира във вторник, като квалификацията също започна по-късно.
"Страхувах се, че ще припадна. Нямам астма и никога не съм имала дихателни проблеми. Всъщност харесвам горещините. Физиотерапевтът дойде и помислих, че ще съм по-добре. Аз обаче не можех да дишам повече и просто паднах на земята", заявява тенисистката, цитирана от "Скай спортс".
„По-нататъшни решения ще се взимат въз основа на данните на мястото и след консултации с нашия медицински екип. Ще работим и с Бюрото по метеорология, както и учени”, казаха от организаторите на първия турнир от Големия шлем за годината.
Въздухът във втория по големина австралийски град Мелбърн, както и в други части на австралийския щат Виктория днес е с най-влошено качество в света заради дима от продължаващите горски пожари.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети