Спецоперация тече в Галиче след жестокото убийство на ученичка

DenNews.bg
13.01.2020
размер на текста:

Специализирана полицейска операция на територията на село Галиче, област Враца, съобщават от пресцентъра на МВР.
Операцията е започнала в 06,30 часа днес. Тя е свързана с противодействие на битовата престъпност, за проверка на лица с криминални прояви и срещу нарушения на обществения ред.
На място има засилено полицейско присъствие, допълват от силовото ведомство.
Действията са предприети след жестокото убийство на 18-годишно момиче в селото през уикенда. Непълнолетен младеж е задържан за убийството. Той е съсед на жертвата.
Днес се очаква полицията и прокуратурата да разкрият подробности за убийството.
Родителите на жертвата и на задържания работят в чужбина. Тялото на младата жена беше открито от първия й братовчед.
„Обстановката наложи присъствието ни тук, беше извършено много жестоко убийство, а след такива насилствени актове е възможно да има ескалация на напрежението“, заяви вътрешният министър Младен Маринов, който тази сутрин, заедно с главния прокурор Иван Гешев, са в село Галиче.
Очаква се в 11 часа Врачанската окръжна прокуратура да даде подробности около бруталното убийство на 18-годишната ученичка.
18-годишната Андреа бе намерена с прерязано гърло в двора на къщата, в която живеела самo от няколко дни. За тежкото престъпление в ареста са двама младежи - единият от тях призна вината си. Н. И., който е известен в махалата с името Аксел, е направил пълни самопризнания пред разследващите. Мотивът за нападението е сексуален.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети