От БСП предлагат да отпадане на съкратеното съдебно следствие при тежки престъпления

DenNews.bg
03.09.2019
размер на текста:

От БСП внесоха закон за отпадане на съкратеното съдебно следствие при тежки престъпления. Новината съобщи лидерът на червените Корнелия Нинова.
През лятото се случиха изключително зверски престъпления, припомни тя. Чувството за безнаказаност и за несправедливост е изключително голямо в хората, подчерта лидерът на социалистите. Нинова настоява за конкретни мерки.
В предложенията на червените не се намалява присъдата при самопризнания. Нека това е един от първите закони, които гледаме, призова Корнелия Нинова депутатите от останалите формации. Тя иска спешно да се приеме законът, за да не се размине убиецът от Сотиря и новите промени да важат и за него.
Жестокото убийство на 7-годишната Кристин разтърси страната.
Мартин Трифонов беше обвинен в убийство, блудство и изнасилване. Той беше настанен в болница под засилена полицейска охрана, след като след няколкочасови преследвания и оказване на съпротива беше настигнат и прострелян от полицията.
Обвиняемият направи пълни самопризнания, а майката на убитото дете настоя той да получи доживотен затвор.
Адвокат Марин Марковски обаче прогнозира, че заради направените самопризнания съдът ще намали присъдата на Трифонов на 30 години затвор.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети