ЦИК назначи Общинската избирателна комисия в Сапарева баня, съобразявайки се с претенциите на ДПС

DenNews.bg
03.09.2019
размер на текста:

Централната избирателна комисия назначи Общинската избирателна комисия в Сапарева баня за предстоящите местни избори, като се съобрази с претенциите на ДПС, подкрепени от БСП.
До ЦИК са изпратени две предложения след консултациите с партиите, проведени при кмета Калин Гелев, които завършиха без постигнато съгласие.
Едното предложение, одобрено от представителите на ГЕРБ, Обединени патриоти и Воля, е предвиждало председател на ОИК да бъде представител на ГЕРБ, заместниците да са от Обединени патриоти и ДПС, а секретар да бъде представител на БСП.

От ДПС обаче възразили, а искането им да вземат секретарското място е подкрепено от БСП, като дори е изпратено становище, че социалистите преотстъпват мястото на секретаря.

В ОИК-Сапарева баня влизат по четирима представители на ГЕРБ и БСП и по един от Обединени патриоти, ДПС и Воля. Представител на Демократична България няма да има, тъй като от партията не са изпратили свой представител на консултациите.

Председател на 11-членната комисия е Илияна Базиргянова от ГЕРБ, нейни заместници са Йорданка Наумова-Метаниева от БСП и Гергана Николова от Обединени патриоти. Секретар е Катя Димитрова от ДПС.
Членове са: Милена Дашева, Емилия Гелева, Росица Йоцова, Ирена Костадинова, Радостина Сакаджийска, Елка Фарфарова и Надежда Дерменджиева-Стършелова.
Общинската избирателна комисия встъпва в правомощията си на 7 септември.

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети