Близки на убитата Криси блокират съда в Сливен, макар че съдиите нямат вина за законите

DenNews.bg
27.09.2019
размер на текста:

Снимка: БНР

С гражданско неподчинение близките на убитата през август 7-годишна Кристин Георгиева от сливенското село Сотиря ще изразят недоволството си от приетите на първо четене промени в наказателния кодекс. Според реформите, отпадане на съкратеното съдебно производство и предложението за възможността да бъдат намалявани с 1/5 присъдите при тежки престъпления.
Милка Георгиева, бабата на убитото дете обяви, че в знак на протест ще се опитат да спрат работещите в съда да влязат в сградата.

 

"Целта е да не допускаме на работа нашите съдебни власти, макар че те нямат вина. Те работят по законите.

 

Но, това е гражданското неподчинение, което започна подписката от тук и започва и гражданското неподчинение от тук", каза Георгиева, която обяви, че ще направят палатков лагер пред съда в Сливен, а след понеделник той се очаква да бъде преместен пред сградата на парламента в София.
Кристин бе зверски изнасилена и убита, а за престъплението е задържан и обвинен Мартин Трифонов, който и преди е имал подобни криминални прояви.
Гражданското неподчинение е обявено за днес, 27 септември, пред Съдебната палата в Сливен.

Близките на убитото момиченце поискаха доживотен затвор без право на замяна за убиеца изразяването на недоволство започна в 7:00 ч. и ще продължи докато не бъдат конкретизирани текстовете за намаляване на доживотните присъди. Протестът ще продължи пред парламента в деня на второто четене на законопроекта.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети