ЦИК назначи служебно Общинската избирателна комисия в Бобов дол

DenNews.bg
02.09.2019
размер на текста:

Централната избирателна комисия назначи служебно Общинската избирателна комисия в Бобов дол, след като местните представители на партиите не успяха да постигнат съгласие за състава й и разпределението на постовете по време на консултациите, свикани от кмета Елза Величкова.
Както писахме, драмата по време на консултациите дойде от вътрешните борби за надмощие в коалицията „Обединени патриоти“, като представителите на ВМРО, Атака и НФСБ в Бобов дол излязоха с претенции, несъвместими със законна, а името всяка от партиите да получи свой представител в ОИК, при положение, че коалицията има право на само двама членове.
Освен това по време на консултациите представителите на Коалиция „БСП за България“ и партия ГЕРБ не си отстъпиха за председателското място, като и двете партии искаха ОИК да бъде оглавена от техен човек.
Така се стигна до необходимостта ЦИК да назначи ОИК.
Председател на ОИК-Бобов дол ще бъде дупнишкият адвокат Иво Гърнев, а негови заместници ще бъдат Светослава Бучева и Миглена Томова. Секретар на комисията е Милети Орешарски, който на миналите избори бе кандидат за кмет на миньорската община.
Членовете на ОИК са: Георги Стамболийски, Анна Рангелова, Бистра Костадинова, Димитринка Иванова, Валерия Велкова,
Елена Йорданова, Антонина Луценко, Атанас Атанасов, Айгюл Алиева.

Общинската избирателна комисия встъпва в правомощията си на 7 септември.

 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети