Още не е късно за море, а в Гърция вече с 30-50% по-евтино

DenNews.bg
02.09.2019
размер на текста:

От 1 септември поевтиняват туристическите услуги в Гърция, съобщи БНР. Цените от вчера на повечето места са по-ниски с 30%, а има и хотели с 50 на сто намаление.
Увеличени в сравнение с миналата година са резервациите на българи на островите Санторини, Родос, Корфу и Крит.
Сънародниците ни са сред туристите, които често резервират в последния момент и не може да се прогнозира техният интерес, коментират туроператори, цитирани от БНР. Повишен е и интересът към традиционно посещаваните от българи курорти на полуостров Халкидики, както и на островите в северната част на Егейско море.

Същевременно министерството на здравеопазването на Гърция задължи хотелиерите да информират на няколко езика за риска от разпространение на западнонилска треска, от която в страната досега има 10 смъртни случая. Атинската медицинска асоциация призова гражданите да предприемат всички необходими предпазни мерки, тъй като опасният вирус продължава да се разпространява в цялата страна. Според най-новите данни броят на заразените е нараснал до 96, съобщи електронното издание "Български новини". Експертите смятат, че броят на такива инфекции, пренасяни от комари, може да се измерва в хиляди, тъй като много хора не развиват симптоми. Националната здравна организация обяви, че до 26 август са регистрирани инфекции в 34 региона, включително и в Атика. Оттам призовават гражданите да използват средства за защита срещу насекоми върху кожата и над дрехите, да инсталират мрежи и екрани против комари в домовете, да премахват застояла вода от мивки, вази и улуци, както и редовно да се коси тревата сутрин.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети