Съдът не повярва на болежките на осъден за убийство дупничанин и отказа да му даде свобода

DenNews.bg
19.09.2019
размер на текста:

Петчленен състав на Окръжен съд- Кюстендил остави без уважение молбата на Иван Михайлов- Ушко за изменение на мярката му за неотклонение задържане под стража в по-лека. Той е осъден на 12 години лишаване от свобода от Окръжен съд- Кюстендил на първи юли тази година, по дело за грабеж с причинена тежка телесна повреда, от която е настъпила смърт на жертвата, като престъплението е извършено в условията на опасен рецидив. Делото се гледа по линия на съкратеното съдебно следствие и в момента не е приключило окончателно, тъй като присъдата на Окръжен съд се протестира на по-горна инстанция от страна на прокуратурата.
Съдът счете, че посочените в молбата проблеми в здравословното състояние на подсъдимия- дископатия и зрение не са животозастрашаващи. В молбата не са посочени и никакви доказателства за промяна в обстоятелствата, които да налагат изменение на мярката за неотклонение, посочи съдия Йоланда Цекова.
Определението може да се обжалва в 7- дневен срок пред САС.

Припомняме, че Иван Михайлов и двама свидетели по делото били наети да извършат ремонт на покрива на 71-дупничанка през лятото на 2017 г. През нощта на 31 декември същата година Ушко се върнал в къщата пиян с намерение да открадне меден казан, който си набелязал по време на ремонта. Не успял да намери казана, затова разбил вратата на къщата и нахлул в стаята на жената. Той започнал да й нанася удари по главата и тялото, отнел й 100 долара, 25 лева, два мобилни телефона и часовник и си тръгнал, оставайки жертвата в безпомощно състояние. Жената успява да се обади в полицията и да даде описание на нападателя си. След това състоянието й се влошава рязко и е закарана за лечение в столична болница, където издъхва 13 дни по-късно. Михайлов има 24 присъди, 23 от които са ефективни.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети