700 000 незаконни мигранти са се струпали в Либия

DenNews.bg
17.09.2019
размер на текста:

700 000 нелегални мигранти от съседни африкански и арабски страни се намират в момента в Либия, съобщи шефът на управлението за борба с незаконната миграция при либийското Правителство на националното съгласие Ал Мабрук Абдел Хафиз, цитиран от новинарския портал "Ал Уасат" и ТАСС.
Според Хафиз "още около 7000 нелегални се намират в лагерите за бежанци". Той призова международната общност да обърне внимание на хората, които не са регистрирани в специалните центрове и са пръснати по цялата територия на Либия.
Либия, където се запазва крайно нестабилна политическа обстановка, е основен трансферен пункт за нелегални мигранти, посочва ТАСС.
"Ройтерс" съобщи, че италиански прокурори са наредили днес да бъдат арестувани трима души, заподозрени за мъчения на мигранти в лагер за задържане в Северозападна Либия. Смята се, че тримата - 22-годишен гвинеец и двама египтяни на 26 и 24 г. - членуват в групировка, отвлякла и малтретирала десетки хора, според съдебната заповед за ареста им.
Следователи са събрали свидетелски показания от няколко мигранти, задържани в бившата военна база Зауия, които твърдят, че са разпознали тримата бивши свои мъчители сред обитателите на център за регистрация на мигранти в Сицилия. Източник: dnevnik.bg

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети