Осъдиха шофьор от Червен брег за катастрофа, в която загина моторист

DenNews.bg
17.09.2019
размер на текста:

Снимка: Архив

Окръжен съд-Кюстендил призна подсъдимия Георги Б. от дупнишкото село Червен брег за виновен в това, че по непредпазливост е причинил смъртта на 25-годишния И. Г. в катастрофа на пътя между Червен брег и Крайници.
Определеното от съдия Пенка Братанова наказание за подсъдимия е условна присъда от 2 години и 6 месеца с изпитателен срок от 4 години и 6 месеца. Освен това съдът отне шофьорската книжка на 33-годишния Георги Б. за срок от 3 години.
Припомняме, че тежката катастрофа стана вечерта на 5 септември 2017 г. на пътя между с. Червен брег и с. Крайници.
При управление на лек автомобил, в посока от с. Червен брег към с. Крайници, Георги Б. е допуснал нарушение на Закона за движение по пътищата, като е предприел маневра изпреварване и по непредпазливост е причинил смъртта на И. Г., движещ се с кросов мотоциклет.
Окръжен съд- Кюстендил прие, че е налице съпричиняване на катастрофата от страна на пострадалия мотоциклетист, който се е движел без светлини по път, който е забранен за движение на подобен род МПС- кросови мотоциклети.
Подсъдимият е осъден да плати в полза на държавата, по сметка на ОД на МВР – Кюстендил, сторените по делото разноски, в размер на 5939.34 лв. , както и разноските на частните обвинители, в размер на 2400 лв.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети