Дупнишки художник представя изложба на картини в различни жанрове по повод троен юбилей

DenNews.bg
16.09.2019
размер на текста:

Община Дупница организира на 19.09.2019 г. от 17:30 часа в изложбена зала "Джамия" откриването на изложбата на художника Георги Кьосев.

Георги Александров Георгиев – Кьосев е роден 18.08.1964 г. в с. Дяково, обл. Кюстендил

Завършва Учителският Институт гр. Дупница 1984 г. Работи като учител по Изобразително изкуство в СОУ „Св. Климент Охридски“ гр. Перник от 1984 до 2007 г. Гимназията е с разширени профили по музика и Изобразително изкуство. Председател на ателието на учителите – художници от 1989 г. Има седем самостоятелни изложби, много пленери. Основател на пленера към кметство „Изток“ гр. Перник от 1992 г. Продължаващ и до днес. Активно участва в художествения живот – Общи художествени изложби „Струма“ и др. Работи в Киноцентъра „Ню Имидж“ – Бояна, община Перник – Културно-информационен център Перник и от 2013 г. е управител на Защитено жилище за лица с лека умствена изостаналост.

Работи в областта на живопистта във всички жанрове – фигурални композиции, натюрморт, портрет и пейзаж. Променя непрекъснато своето търсене в стила си, като преминава от реализъм, експресионизъм, сюрреализъм и в момента експериментира с оригинален начин за рисуване като липсва контакт с платното с четката, откъдето идва цикъла – „Неръкотворни картини“. Заради честването на трите му юбилея, които са навършването на 55 г., 35 г. от завършването на Учителският Институт и 23 г. педагогически стаж, ще бъдат представени и други етапи от творческите му картини.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети