От днес училище „Св. Паисий Хилендарски“ вече официално е езиково училище

DenNews.bg
16.09.2019
размер на текста:

Най-голямото средно училище в община Дупница, „Св. Паисий Хилендарски“, вече официално е езиково училище. Това съобщи на откриването на новата учебна година директорът на школото Виолета Инкьова.
„От 15 септември тази година нашето училище вече е средно езиково училище и това е логично, защото ние се стремим да отговорим на съвременните изисквания учениците да владеят чужди езици, за да имат отворени врати към света“, каза Инкьова. В приветствието си към деца, учители и родители тя пожела на първокласниците и занапред да пристъпват с трепет и желание за наука и знание. Директорът напомни, че тази учебна година ще бъде много важна за учениците от 4 клас, които за първи път ще се явят на национално външно оценяване; за седмокласниците, които ще завършат основното си образование; за 10-класниците, които ще положат изпити в края на годината и ще завършат първи гимназиален етап. Започващата учебна година обаче е най-важна за 12-класниците, на които им предстои да положат матури и да завършат средното си образование.


„Добре дошли на всички! Уважаеми учители, бъдете много здрави и много търпеливи, за да успеете да извадите уникалното от всяко дете и да предадете своите знания“, обърна се Инкьова към преподавателите.

Днес СЕУ „Св. П. Хилендарски“ посрещна 98 първокласници, най-много от всички училища в общината. Припомняме, че тази година 312 деца пристъпват за първи път училищния праг в училищата в общината. 

На тържествената церемония за откриване на новата година в СЕУ „Св. П. Хилендарски“ присъства кметът на Дупница Методи Чимев. Той пожела на децата дръзновение, на учителите търпение, а на родителите да подкрепят децата си, а когато се налага, да бъдат и строги с тях.


ВИЖТЕ СНИМКИ В РУБРИКАТА НИ ДЕНЯТ В СНИМКИ

 

А ТУК ВИЖТЕ ВИДЕО ОТ ТЪРЖЕСТВЕНОТО ИЗДИГАНЕ НА ЗНАМЕТО 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети