Разследват взрива на бензиностанция, убил жена

DenNews.bg
16.09.2019
размер на текста:

Подобрява се състоянието на жената, която пострада при взрив на бензиностанция в Добрич. При инцидента загина нейната майка, която е била в автомобила. Прокуратурата разследва случая.

Бензиностанцията е затворена от ръководството, за да се установят щетите и да се съдейства на разследването. "Нямаме предписание от нито една институция или орган да ограничим работата", обясни Димитър Димитров от ръководството на бензиностанцията. Той обясни, че бензиностанцията е в изрядно състояние - технически и по документи. Той посочи още, че при инцидента няма възпламеняване или пожар, а е причинен от неизправна газова бутилка. Всички колонки - не само метанова и газовата, но и колонките за светли горива се проверяват редовно, твърди още Димитър Димитров. По думите му бутилката е била за пропан бутан, а водачът на автомобила е пожелал да се зареди метан.
Началникът на ДАИ в Добрич - Стефан Милев, съобщи, че автомобилът притежава всички документи за извършване на таксиметрова дейност. "В протокола за периодичен технически преглед не е отразено, че колата е имала монтирана газова уредба. Този преглед е от 20 август 2019 г., преди около месец - това означава, че в момента на прегледа не е имало монтирана уредба", обясни още Стефан Милев.
Фаталният инцидент стана в петък вечерта по време на зареждане на газова бутилка на автомобил. Взривилият се автомобил е почти напълно унищожен. Загиналата жена е на 67 г.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети