305 дупничани са си докарали глоби за нарушаване на общинските разпоредби

DenNews.bg
13.09.2019
размер на текста:

 39 са санкционираните собственици, чийто животни са били заловени и прибрани в животинския обект, който изгради Община Дупница. Предимно санкционираните са заради свободно пуснати коне, но има и от други животински видове. Както е известно, за всяко животно се плаща по 20 лв за залавяне и 25 лева на всеки 24 часа за храна, отделно се налага акт от Контролното звено в размер от 100 до 400 лева.
206 са пък направените различни предписания по жалби и сигнали на граждани за различни нарушения - строителни или други материали на тротоари, разлепени рекламни флаери на непозволени места, вдигане на шум в заведения в забранените следобедни часове, както и 11 за нарушаване на тишината след 22 часа.
По време на ежегодната кампания за премахване на излезли от употреба автомобили, паркирани на места за обществено ползване са съставени 31 предписания и преместени от собствениците им в указания срок до 14 дни.
Над 60 пък са глобите за паркиране в зелени площи и по тротоари, като най-често нарушения са установени в района на жк.Бистрица.
Най-сериозен остава проблемът с установяване гражданите, които изхвърлят големи количества отпадъци на нерегламентирани места. Десетки са сметищата, където основно се изсипват строителни материали, но най-често това се извършва в тъмните часове на денонощието.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети