Волейболистите на Марек се изправят срещу един от най-богатите и силни отбори в Европа- гръцкия ПАОК

DenNews.bg
12.09.2019
размер на текста:

Срещу един от най-богатите и силни клубове в Европа ще се изправят по време на приятелски турнир в Гърция, волейболистите от мъжкия отбор на Марек Юнион-Ивкони (Дупница). От 27 до 29 септември, състезателите на Виктор Карагьозов ще участват на турнир във гръцкия град Вероя заедно с още три местни клуба.

Дупничани излизат срещу ПАОК, в чийто редици личат имена от световна величина като Митар Джурич, Александър Околич, Дмитро Филипов, Александър Шафранович, Хавиер Хименес, Иван Маркес Санчес в първия ден от турнира. Двубоят между двата тима е на 28 септември от 17 часа в зала "Димитриус Викелас". Другите два отбора са домакините от Вероя и Елпида. Четирите участника в турнира са разделени на две двойки, които играят елиминационни мачове. Във втория ден на турнира, победителите от тези срещи спорят за първото място, победените за трето място.

"Направихме много добра селекция от опитни и млади вълейболисти и закономерно получихме няколко покани да гостуваме. ПАОК е излишно да ги коментирам кои са, така че за нас ще бъде добре да се изправим срещу отбор, в чийто редици играят седем национали на различни страни и да направим извод как вървим с подготовката и стиковката между отделните звена. Такива проверки са от значение и за младите ни момчета, за да се докоснат до водещите отбори и играчи в Европа. Имаме покана и за участие в турнири в Турция и Румъния, но ще преценим с треньорското ръководство", коментира мениджърът на клуба Людмил Найденов. Той ще присъства на жребия за новия сезон утре в София, когато ще стане ясна програмата за новото първенство.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети