Разследват парламентарния шеф на Франция за финансови измами

DenNews.bg
12.09.2019
размер на текста:

Председателят на френския парламент Ричард Феран, близък съюзник на президента Еманюел Макрон, е официално разследван за финансови измами, съобщават от неговия кабинет, цитирани от "Ройтерс".
Феран, който отрича всякакви неправомерни действия, ще използва процедурата, за да се защити и е уверен, че случаят ще бъде прекратен.
Този ход идва след като Феран е разпитан по-рано в сряда от разследващи съдии и вероятно това ще постави Макрон в неудобно положение и може да внесе смут в обещанията му да прочисти френската политика.
Според френското законодателство, подлагането на официално разследване означава, че има "сериозни или последователни доказателства", които сочат вероятна съпричастност на заподозрян в престъпление.
Това е стъпка към съдебен процес, но много разследвания са прекратени, без да се стигне до съда.
Предишно разследване на френските прокурори във връзка с финансови сделки на Феран отпадна в края на 2017 г. Той подаде оставка като министър по време на тази проверка.
Като депутат той оглавява партията на Макрон в долната камара на парламента. Последното разследване се отнася, подобно на предишното, до управлението на здравна застрахователна компания на Феран в Бретан.
От кабинета му заявява, че той е уверен, че случаят ще бъде прекратен, тъй като не са представени нови доказателства.
Твърденията, че Феран се е възползвал неправомерно от сделки с имоти, сключени преди осем години от здравноосигурителен фонд, той омаловажи в първите седмици на президентството на Макрон. Източник: news.bg

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети